Demandes més freqüents

Depressió

Tristesa, apatia, desànim, canvis d’humor. És potser el motiu més freqüent de consulta.

Teràpia familiar

Quan la problemàtica va més enllà de l’individu i els conflictes es donen en el sí de la vinculació familiar convé elaborar i trobar noves fórmules de relació que facilitin una millor convivència.

Ansietat

Inquietud, nervis, presses, intolerància pels errors propis o dels altres, preocupacions. Es poden notar algunes somatitzacions: tremolors, taquicàrdies, rampes. Reaccions d’enuig i crits, desprès de preocupacions.

Crisis vitals

En la vida de tot subjecte hi ha situacions de canvis fonamentals, on el que està en joc és l’elecció d’una posició subjectiva, (Adolescència, Triar carrera, formar parella, matrimoni, Professió, etc..).

També hi ha moments que per successos dolorosos amb motiu d’alguna pèrdua (Treball, negoci, parella, etc..) la persona ha d’adaptar-se a una situació inesperada, nova i dolorosa, a la qual cal donar una resposta immediata.

En aquests moments, percebuts com d’un cert desemparament, en els quals no és fàcil trobar punts d’ancoratge que permetin decidir-se i poder construir una resposta pròpia, és quan a través de la paraula es poden anar construint els recursos propis amb els quals enfrontar-se al seu malestar existent.

Obsessions, dubtes o rituals

“Manies”, rituals, conductes, actes i idees fixes i persistents que se senten imposades amb independència de la voluntat.

Inseguretat, baixa autoestima

La competitivitat actual i valoració de l’èxit pot generar estats de fracàs i inseguretat.

Problemàtica de parella

La relació de parella, difícil per si mateixa, pot portar a enfrontaments i diferències. Reflexionar sobre les causes i parlar de les emocions que generen, ajudarà en el procés a seguir.

Hipocondria

Temor desmesurat a les malalties. Ansietat respecte a la salut própia i tendència a viure exageradament els sofriments reals o imaginaris.

Problemes psicosomàtics: Asma, al·lèrgia, malalties de la pell, cefalees, trastorns digestius

Les manifestacions orgàniques en forma de malalties catalogades com psicosomàtiques tenen relació amb els estats d’ànim, estrès i situacions traumàtiques. Símptomes que difícilment són catalogables com a psicològics, poden tenir una motivació clarament emocional i cal l’atenció psicològica.

Insomni

És un símptoma que acompanya en moltes ocasions a estats depressius o d’ansietat. Dificultats d’adormir-se o alteracions en la regularitat del son.

Fòbies, pors, atacs de pànic

Aversió i por desmesurada davant de: fets, animals, persones o objectes

Angoixa

Pors a les dificultats de la vida, impossibilitat per pensar i decidir què cal fer, temor, sudoracions, ofecs, opressió

Estrès

stat de tensió aguda de l’organisme davant dels estímuls i obligacions que el superen. Relacionat amb la psicosomàtica, investigacions recents han demostrat que l’estrès augmenta la concentració de la substància P en regions corticals i en les glàndules suprarenals que poden generar alteracions immunitàries.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad